SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI
Sınav ücreti; Türkiye (Ankara, İstanbul, İzmir ve Van)’da ve Yunanistan (İskeçe)’de sınava girecekler için Yüz ABD Doları (100 USD), Almanya (Köln ve Münih)’te ve Azerbaycan (Bakü)’de sınava girecekler içinse, Yüz Elli ABD Doları (150 USD)’dır.
AYÖS 2017 başvuru ücretini yatırmadan önce sistemden referans numarası almanız gerekmektedir. Referans numarasını almak için tıklayınız…
Adaylar sınav ücretini yatırırken banka dekontunun açıklama kısmına, önce Referans Numarasını sonra Adını ve Soyadını banka çalışanına doğru biçimde yazdırmalıdır. Başvuru sürecinde bir sorun yaşanmaması için bu sıraya dikkat edilmelidir.


Sınav ücretinin yatırılacağı banka bilgileri şöyledir:
Banka Adı               : Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası
Şube Adı ve Kodu  : Ankara – Kamu Girişimci 2532
Hesap No                : 7064101 – 5007
Hesap Sahibi          : Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
IBAN No                  : TR430001002532070641015007
Swift Kod                : TCZBTR2A
Adaylar sınav ücretini, Türkiye’de bulundukları takdirde Ziraat Bankası’nın Türkiye’deki herhangi bir şubesinden havale ücreti ödemeden bizzat yatırabileceklerdir. Ziraat Bankası’nın yurtdışında bulunan şubelerinden sınav ücreti yatırıldığında da havale ücreti alınmayacaktır.
Yurtdışından sınava başvuracak adaylar, sınav ücretini muhabir bir banka ya da uluslararası işlem yapan bankalar aracılığı ile de yatırabileceklerdir. Bu durumda, kesilecek havale ücretinden adayların kendileri sorumlu olacaklardır.


Sınav ücreti yatıracak adayların dikkat edeceği noktalar:

  • Sınav ücreti, belirtilen hesaba aktarıldıktan sonra yatırılmış sayılır. Sınav ücreti için özel çek, zarf içinde para, posta çeki ve benzeri kesinlikle gönderilmemelidir.
  • Sınav ücreti yatırılırken banka tarafından alınan masraf sınav ücreti dışında hesaplanmalıdır.
  • Sınav ücreti yatırılmadan başvuru yapılamaz.
  • Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, yanlışlık varsa bankadan ayrılmadan bu yanlışlığı düzelttirmeleri gerekmektedir.

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, başvurusu kabul edilen ve sınava girmeye hak kazanan adaylar, sınava giriş belgelerini, duyurulan bir tarihte ayos.ankara.edu.tr internet adresinden alabileceklerdir.