BAŞVURU İŞLEMLERİ
Yurtiçinden ve yurtdışından yapılan tüm başvurular, yalnızca ayos.ankara.edu.tr internet adresinden yapılacaktır. 21 Mart – 25 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılmayan, elden ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
AYÖS 2016 başvurusu iki aşamada gerçekleştirilecektir:
1. Birinci aşamada adaylar, ayos.ankara.edu.tr internet adresindeki “AYÖS 2016 için Referans Numarası Alma” bölümünü tıklayarak ve gerekli bilgilerini girerek referans numarası alacaklardır. Referans numarası yalnızca sınav ücretini yatırırken kullanılacaktır.
2. İkinci aşamada, sınav ücretini yatıran adaylar ayos.ankara.edu.tr internet adresindeki “AYÖS 2016 Başvurusu Yapma” bölümüne tıkladıktan sonra gerekli bilgilerini girecek, AYÖS 2016 için Aday Numarasını alacak ve başvurusunu tamamlayacaklardır.
Adaylar ayos.ankara.edu.tr internet adresindeki başvuru sayfasına son üç ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafını .jpg formatında taratarak yükleyeceklerdir. Fotoğraflar pasaport ya da diğer resmi kimlik belgelerinde kullanabilir nitelikte olmalıdır. Fotoğraflar; sınava giriş belgesi, salon yoklama tutanağı, sınav sonuç belgesi, kayıt işlemleri ve öğrenci kimlik belgesi oluşturmada kullanılacaktır. Başvuru sırasında kullanılacak fotoğraf, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak netlikte, önden ve yakından çekilmiş olmalıdır. Ayrıca fotoğrafta, yüz ve boyun görünmeli, renkli gözlük takılmamalı ve erkekler sakalsız olmalıdır.
Adaylar, tercih işlemlerine ilişkin bilgilere Ankara Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nın oidb.ankara.edu.tr internet adresinden ulaşabilirler.
AYÖS’e başvurduktan sonra Ankara Üniversitesi ile yapılacak her türlü yazışmada, Aday Numarasının belirtilmesi zorunludur. Aday Numarası belirtilmeyen dilekçeler işleme konulmayacaktır. Sınav sırasında da Aday Numarası gerekli olacaktır. Bu nedenle Aday Numarası saklanmalıdır.